piątek, 18 kwietnia 2014
Cykoria z jajkiem
środa, 16 kwietnia 2014
Pasta z makreli - Smoked mackerel pate
poniedziałek, 14 kwietnia 2014
Babka z herbatą earl grey i porzeczkami - Earl Grey tea and red currant loaf cake
wtorek, 8 kwietnia 2014
Biała zapiekana kiełbasa - Roasted white sausage
Biała kiełbasa jest chyba tak samo obowiązkowa na wielkanocnym stole, jak karp na wigilijnym. Za karpiem nie przepadam, ale za to kiełbasę lubię bardzo. Zwłaszcza jeśli przygotuje się ją tak, jak tutaj w piekarniku z cebulą i czosnkiem.
środa, 2 kwietnia 2014
Sałata z gruszką, boczkiem i włoskimi orzechami - Pear and bacon arugula salad with walnuts and parmesan
Ta sałatka
to kolejny przykład właściwego łączenia smaków. Rukola, gruszki
i orzechy to połączenie tak naturalne, że nikomu chyba nie trzeba go
dodatkowo przedstawiać. Do tego plastry chrupiącego, przesmażonego wędzonego
boczku, a wszystko złamane dipem przygotowanym na bazie oleju z orzechów
włoskich. Nic dodać, nic ująć…
Subskrybuj:
Posty (Atom)