Macie czasami problemy z ciastami? Problemy, w sensie trudności z przygotowaniem ich tak, żeby to się w efekcie nadawało do zjedzenia? Agnieszce się to raczej nie zdarza, ale mamy taką koleżankę, która potrafi schrzanić nawet najprostszą szarlotkę (z litości nie wspomnę imienia:)) To jej dedykujemy przepis na to ciasto... jest jeszcze prostsze niż cokolwiek co do tej pory przygotowywaliśmy, więc może tym razem jej się uda.
wtorek, 29 stycznia 2013
piątek, 25 stycznia 2013
Bułeczki dyniowe z rodzynkami
poniedziałek, 21 stycznia 2013
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
wtorek, 15 stycznia 2013
Zupa dyniowo-pomidorowa z limonką
Kolejna wariacja na temat zupy pomidorowej. Tym razem z wykorzystaniem mrożonego jesienią puree dyniowego. Będziemy Was katować przepisami z tym puree, bo zrobiliśmy sporo, a przy tym mamy nadzieję, że zarazimy Was pomysłem na przygotowanie takiego w przyszłym sezonie. Naprawdę świetnie sprawdza się w bardzo różnych rolach.
piątek, 11 stycznia 2013
Banany w czekoladzie na patyku
Oszczędzimy Wam większej fatygi w piątek, bo i tak pewnie większość wieczorem ucieka świętować początek weekendu. Dlatego dzisiaj u nas przepis prosty i szybki w wykonaniu, za to efektowny i smaczny. Można zrobić, żeby rozpieszczać samego siebie, ale pasuje też dzieciakom... niech i one mają karnawał... Podejrzeliśmy ten patent gdzieś, kiedyś. Niestety dzisiaj już żadne z nas nie pamięta gdzie...
czwartek, 10 stycznia 2013
Spring rolls
poniedziałek, 7 stycznia 2013
Sernik z masłem orzechowym
Agnieszka widząc popularność zapowiedzi tego posta na Twarzoksiążce, stwierdziła, że powinniśmy publikować na blogu tylko przepisy na serniki. Co myślicie? Zanudzilibyśmy Was pewnie w dwa tygodnie :)
piątek, 4 stycznia 2013
Dyniowe ravioli z sosem orzechowym
Jeśli mielibyście pomysł na spędzenie całej soboty w kuchni, to takie ravioli są świetnym pomysłem. I literalnie, mam tutaj na myśli całą sobotę (no może, prawie całą). Ich produkcja zajmuje dosyć dużo czasu, ale efekt jest więcej niż interesujący. Domowy makaron, położy na łopatki wszystkich pożeraczy sklepowych gotowców.
Subskrybuj:
Posty (Atom)