Może trochę na siłę, ale to druga wersja przepisu na jaja z kiełkami. Różni się od poprzednich tylko nieznacznie w składzie i przepisie, ale możecie nam wierzyć, że w smaku bardzo. Warto spróbować obydwu.
No a poza tym Agnieszka zrobiła zupełnie osobną porcję zdjęć i szkoda nam było nie opublikować :).
Potrzebne będzie:
- 6 jaj
- łyżka majonezu
- garść drobno rzeżuchy
- sól, pieprz
Jaja gotujemy na twardo i kroimy wzdłuż na połówki. Wydłubujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem z majonezem i posiekanymi kiełkami. Solimy i pieprzymy. Powstałą pastą wypełniamy połówki jajek, dekorujemy z wierzchu odrobiną rzeżuchy, układamy na półmisku i już... Można świętować.
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
Tekst: Tomasz
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
Tekst: Tomasz
jak dla mnie pyszna propozycja:)
OdpowiedzUsuńps. warto usunąć weryfikację obrazkową bo wnerwia:)
Pyszne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuń