niedziela, 1 kwietnia 2012

Rzeżuchowe jaja




   Może trochę na siłę, ale to druga wersja przepisu na jaja z kiełkami. Różni się od poprzednich tylko nieznacznie w składzie i przepisie, ale możecie nam wierzyć, że w smaku bardzo. Warto spróbować obydwu.
   No a poza tym Agnieszka zrobiła zupełnie osobną porcję zdjęć i szkoda nam było nie opublikować :).




Potrzebne będzie:
  • 6 jaj
  • łyżka majonezu
  • garść drobno rzeżuchy
  • sól, pieprz

   Jaja gotujemy na twardo i kroimy wzdłuż na połówki. Wydłubujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem z majonezem i posiekanymi kiełkami. Solimy i pieprzymy. Powstałą pastą wypełniamy połówki jajek, dekorujemy z wierzchu odrobiną rzeżuchy, układamy na półmisku i już... Można świętować.

Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
Tekst: Tomasz








2 komentarze:

  1. jak dla mnie pyszna propozycja:)
    ps. warto usunąć weryfikację obrazkową bo wnerwia:)

    OdpowiedzUsuń