niedziela, 1 kwietnia 2012

Jaja z kiełkami



   Chyba będziemy musieli stworzyć osobny cykl pod tytułem Maraton z jajami. Tych propozycji dotyczących sposobu podania jaj robi się naprawdę sporo. A ta, to jeszcze nie koniec. No ale z drugiej strony, to kiedy publikować takie posty, jeśli nie przed Wielkanocą.
   Tym razem w klimacie wiosennym.


Potrzebne będzie:
  • 6 jaj
  • łyżka majonezu
  • garść drobno posiekanych kiełków rzodkiewki i rzeżuchy
  • sól, pieprz

   Jaja gotujemy na twardo i kroimy wzdłuż na połówki. Wydłubujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem z majonezem i posiekanymi kiełkami. Solimy i pieprzymy. Powstałą pastą wypełniamy połówki jajek, dekorujemy z wierzchu odrobiną kiełków, układamy na półmisku i już... Można świętować.

Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
Tekst: Tomasz









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz