wtorek, 24 kwietnia 2012

Buła z łososiem i kremowym twarożkiem



   Dzisiejsza propozycja prawdopodobnie nie będzie niczym odkrywczym, ale nie możemy się oprzeć pokusie pokazania tego połączenia. Zresztą idealnie pasuje do głównego przesłania tego bloga, bo pokazuje, że wkładając odrobinę wysiłku, można codzienne jedzenie uczynić atrakcyjnym i nietuzinkowym. Spróbujcie tak podać śniadanie w niedzielę rano, a jest spora szansa, że powtórzy się przyjemna sobota :)




Potrzebne będzie:
  • stosownej wielkości buła, najlepiej z ulubionej piekarni, taka której możecie zaufać
  • dowolny serek kremowy typu Twój Smak lub Philadelphia
  • kilka liści sałaty
  • plastry łososia
  • chrzan zmieszany ze śmietaną kremówką 36% w proporcjach pół na pół
   W przygotowaniu oczywiście filozofii nie ma żadnej. Bułę przekrawamy na połowy, smarujemy serkiem kładziemy na nim sałatę i łososia, po wierchu smarujemy mieszaniną chrzanu ze śmietaną i przykrywamy drugą połową buły. Ot i wszystko :)

Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga




1 komentarz: