poniedziałek, 19 marca 2012

Jajecznica na toście z łososiem



   Opublikuje się to dopiero w poniedziałek, ale opisać trzeba już. Nasze niedzielne śniadanko. Niby nic specjalnie wyszukanego, ale sposób serwowania znaczy wiele. No i jakie kompozycje fajne można z tego poustawiać.






Potrzebne będzie:

  • 4 jaja
  • pół szklanki śmietany 30%
  • dwie łyżki masła
  • dwa tosty
  • łosoś wędzony w plastrach
   Jaja bełtamy ze śmietaną i smażymy jajecznicę na maśle. Tosta opiekamy w tosterze i - póki jest ciepły - smarujemy masłem. Dzięki temu masło roztopi się i wsiąknie w tosta, sprawiając, że będzie miękki. Po usmażeniu jajecznicę wykładamy na tosty i dekorujemy plastrami łososia.

Przy garach: Tomasz
Pstrykała: Aga







3 komentarze:

  1. Śliczne, czarujące, zachwycające. Eleganckie i bardzo apetyczne... można by wyliczać dalej! :) Wyglądają przepysznie. Uwielbiam taką elegancję na talerzy:) Mężczyźni potrafią!:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. miło się to czyta, chociaż akurat w tym przypadku komplement nie do końca zasłużony. Stylizację do zdjęcia robiła Aga i wierz mi, jej mina gdy przeczytała to "mężczyźni potrafią" - bezcenna :)

      Usuń