Idealne na przekąskę dla dzieci, delikatne, mięciutkie i naprawdę smaczne. Oryginalny przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki
Potrzebne będzie:
- dwie szklanki mąki
- pół szklanki mleka w proszku
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 150 gramów miękkiego masła
- pół szklanki cukru pudru
- dwa jaja
- 125 gramów posiekanej białej czekolady
W jednej misie połączyć składniki suche (mąkę, proszek, mleko w proszku).
W drugiej misie ubijamy masło z cukrem przy pomocy miksera na jasną masę. Jaja roztrzepujemy i powoli dodajemy do masy maślanej, cały czas miksując. Wsypujemy składniki suche i dolewamy ekstrakt z wanilii. Na koniec wrzucamy kawałki czekolady i mieszamy.
Z ciasta robimy niewielkie kuleczki i pieczemy je w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 10 minut.
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
piękne, biorę cały koszyk ;)
OdpowiedzUsuńŚliczności :) Przypominają francuskie makaroniki bez kremu.
OdpowiedzUsuńprzeczytałam o Pani blogu w RELAKSIE to już stara gazeta ale postanowiłam zajrzeć pozdrawiam
OdpowiedzUsuń