Proste danie śniadaniowe, do przygotowania w dziesięć minut. Croissanty same w sobie są pyszne, a urozmaicone w ten sposób powinny Was zachwycić. My podajemy je z konfiturą wiśniowo-kakaową, o której już kiedyś pisaliśmy, ale można ją zastąpić jakąkolwiek inną.
Potrzebne będzie:
- croissantów tyle ile zjecie
- proporcjonalnie twarogu
- konfitura do posmarowania
- masło do posmarowania
Croissanty kroimy wzdłuż na pół, a następnie obie połówki smarujemy masłem. Na bardzo wolnym ogniu, pod przykryciem, obsmażamy rogaliki z płaskiej strony, tak żeby masło wniknęło do środka. Podajemy z twarogiem i konfiturą, na przykład tak, jak widać na zdjęciach.
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
ha gdzie w zgierku je kupić-świeżutkie?
OdpowiedzUsuńSą czasem w Polo, ale my zazwyczaj kupujemy je w Piotrze i Pawle i robimy następnego dnia na śniadanie...tak odgrzane są naprawdę mięciutkie od masła, chrupkie gdzieniegdzie i naprawdę przepyszne
OdpowiedzUsuń