sobota, 14 kwietnia 2012

Twarożek z ogórkiem na ciemnym chlebie



   Za oknem zima właśnie straszy powrotem więc my zrobimy coś wiosennego na śniadanie (to było pisane dwa tygodnie temu więc nie dziwcie się, teraz to już pewnie lato w pełni). Połączenie twarożku z zieleniną zawsze kojarzyło nam się wiosennie, więc może i dzisiaj zadziała jako zaklinacz wiosny.




Potrzebne będzie:
  • cztery kromki dobrego ciemnego pieczywa
  • 25 dag półtłustego twarogu
  • 6 łyżek śmietany 18%
  • po dwie łyżki drobno pokrojonego: świeżego ogórka, szczypiorku, kiełków słonecznika i rzodkiewki
  • sól i pieprz

   Ser ze śmietaną rozcieramy widelcem w misce. Dodajemy wszystkie wiosenne składniki i dokładnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy na ciemnym chlebie udekorowane na przykład tak jak na zdjęciach. I do razu chcieć się chce :)

Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz