Za oknem zima właśnie straszy powrotem więc my zrobimy coś wiosennego na śniadanie (to było pisane dwa tygodnie temu więc nie dziwcie się, teraz to już pewnie lato w pełni). Połączenie twarożku z zieleniną zawsze kojarzyło nam się wiosennie, więc może i dzisiaj zadziała jako zaklinacz wiosny.
Potrzebne będzie:
- cztery kromki dobrego ciemnego pieczywa
- 25 dag półtłustego twarogu
- 6 łyżek śmietany 18%
- po dwie łyżki drobno pokrojonego: świeżego ogórka, szczypiorku, kiełków słonecznika i rzodkiewki
- sól i pieprz
Ser ze śmietaną rozcieramy widelcem w misce. Dodajemy wszystkie wiosenne składniki i dokładnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy na ciemnym chlebie udekorowane na przykład tak jak na zdjęciach. I do razu chcieć się chce :)
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz