Kolejny pomysł na śniadanie inne niż codziennie. Z przygotowaniem jest trochę dłubania, więc pewnie nie uda się go powtórzyć w zwykły dzień, ale w weekend naprawdę warto bo efekt fajny.
Potrzebne będzie:
- plaster dobrej szynki
- plaster ulubionego żółtego sera
- dwie kromki chleba
- jajo
- odrobina majonezu
W pierwszej kolejności przygotowujemy standardowe jajo sadzone. Jeśli macie foremkę, którą można położyć na patelni, to warto jej użyć, bo dzięki temu białko za bardzo się nie rozleje, a fajnie byłoby gdyby nie wystawało poza kanapkę.
Teraz na jednej kromce chleba układamy plaster szynki, plaster sera, usmażone jajo i przykrywamy drugą kromką. Po zewnętrznych stronach chleb smarujemy majonezem i podsmażamy z obu stron na patelni. To co powstaje smakuje kompletnie odlotowo, niezależnie od tego, jak głupio na pierwszy rzut oka wyglądałby pomysł ze smażeniem majonezu :).
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga


Racja, chrzanić kalorie :-)))))
OdpowiedzUsuńPrócz tego ze kompozycja smaków wspaniała to wykonanie i zdjecia genialne oby i mi tak pięknie wyszło!:)
OdpowiedzUsuńKrysia
Codziszjemnasniadanie.tumblr.com
Słuchajcie, to jest na prawdę super! Właśnie zrobiłam i to, co ugryzłam przerosło moje oczekiwania! Extra kanapka !
OdpowiedzUsuńJa zrobiłam bez szyneczki, rewelacja!!!
OdpowiedzUsuńSuper smaczne połączenie smaków. polecam !
OdpowiedzUsuńproste połączenie a cieszy, prawda ?:)
Usuń