Jakkolwiek wariacko by to nie brzmiało, możliwe jest przygotowanie pysznego ciasta czekoladowego w pięć minut, przy minimalnym nakładzie pracy. I w tym czasie mieści się mniej więcej dwuminutowe "pieczenie" w mikrofalówce. A co najciekawsze, to ciasto jest nie tylko jadalne ale nawet pyszne...
Oryginalny przepis pochodzi z tego bloga.
Oryginalny przepis pochodzi z tego bloga.
Potrzebne będzie:
- jajko
- trzy łyżki mleka
- trzy łyżki oleju
- trzy łyżki nutelli
- trzy łyżki cukru
- dwie i pół łyżki kakao
- cztery łyżki mąki
- szczypta soli
Do kubka wbijamy i roztrzepujemy jajko. Dodajemy olej i mleko, mieszamy, a potem nutellę i ponownie mieszamy na gładką masę. Teraz kolej na cukier, kakao i sól. Dodajemy cały czas mieszając. Na końcu mąkę i znowu mieszamy na gładko. I to tyle... "pieczenie" w mikrofalówce przy mocy 900 W. zajmuje niecałe dwie minuty, a efekt przejdzie Wasze najśmielsze oczekiwania.
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
świetne ciasto, polecam wszystkim którzy nie mają zbyt dużo czasu na gotownie
OdpowiedzUsuńpozdrawiam