czwartek, 8 marca 2012

Chleb z miodem i orzechami



   Kolejny przepis na pyszne śniadanie, aspirujący do grupy "najprostsze i najszybsze". W tym przypadku najbardziej czasochłonnym etapem, będzie zapewne pójście do sklepu po świeży chleb razowy. Warto to jednak zrobić, bo świeże i smaczne pieczywo jest w tym przypadku conditiio sine qua non.






Potrzebne będzie:
  • kilka kromek chleba razowego dobrej jakości
  • masło
  • garść orzechów laskowych
  • kilka łyżek miodu
   Orzechy kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z miodem. Chleb smarujemy masłem a potem mieszaniną miodu i orzechów. 
Rozpływa się w ustach.

Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga








4 komentarze:

  1. choć uwielbiam miód, orzechy.. kanapkę z masłem i miodem znam, to z dodatkiem orzechów - pierwsze słyszę. i już żałuję, bo to musi być genialny smak :)

    OdpowiedzUsuń