poniedziałek, 10 marca 2014

Salsa z łososia - Salmon salsa







   Dziś przepis w kategorii "Prostota przede wszystkim". Czyli taki, jakie lubimy najbardziej. 







   Tylko trzy główne składniki (plus przyprawy oczywiście) i niczego więcej nie potrzeba, przygotowanie trwa krócej niż napisanie tego tekstu, o zrobieniu zdjęć nie wspominając... A efekt gwarantowany... Przepis oczywiście trafi do darmowego ebooka, który przygotowujemy z ZT Kruszwica i innymi blogerami kulinarnymi. Podlinkuję go, jak tylko będzie gotowy...

For English version, roll down...

Potrzebne będzie:

  • 100 gramów wędzonego łososia
  • pęczek szczypiorku
  • 4 plasterki cytryny
  • 2 łyżki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia
  • 1/4 łyżeczki białego octu winnego
   Łososia kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Cytrynę - oczywiście wcześniej obraną ze skórki - również kroimy w grubą kostkę. Polewamy olejem i octem, i dokładnie mieszamy. To wszystko... idealnie pasuje do pieczywa...

Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
Tekst: Tomasz



Salmon salsa


You will need:

  • 100 grams smoked salmon, chopped
  • chive, finely chopped
  • 4 slices lemon, peeled and chopped
  • 2 tablespoons canola oil
  • 1/4 teaspoon white vine vinegar

   Mix all the ingredients and serve.

Text: Aga







2 komentarze:

  1. Dla mnie wszystko, co zawiera łososia jest pyszne, więc ta salsa też jest zapewne pyszna: )

    OdpowiedzUsuń