Śniadaniowo-niedzielnie dzisiaj. Jedzenie proste, przygotowanie wymaga jednak trochę zachodu. No ale jeśli dzieci wstają o 6 rano, to zostaje sporo czasu na przygotowanie niedzielnego śniadania.
Potrzebne będą:
- cztery jajka
- kilka cienkich plasterków boczku (najlepiej niestety kupić pokrojony, paczkowany bo w domu raczej nie uda się pokroić dostatecznie cienko)
- posiekany szczypiorek
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy delikatnie na patelni. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Małe żaroodporne miseczki smarujemy masłem, które potem lekko solimy i pieprzymy. Wbijamy do nich jaja, na wierzch dajemy zrumieniony boczek i szczypiorek. Pieczemy w piekarniku zanurzone do połowy wysokości w większej kuwecie z wrzątkiem, około 10 minut.
przy garach: Tomasz
pstrykała: Aga
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz