Jeśli pomyśleliście, że przy niedzieli ograniczymy się wyłącznie do dwuminutowej kawy mikrofalowej, to oczywiście jesteście w błędzie. Trzeba do tego koniecznie dołożyć coś słodkiego. Spróbujmy więc połączenia lodów waniliowych z malinami... niebo w gębie...
Potrzebne będzie:
- 300 gramów malin (o tej porze roku, niestety jeszcze mrożonych)
- torebka cukru waniliowego
- sok z cytryny
- ulubionych lodów waniliowych, tyle ile zjecie
Maliny z cukrem miksujemy blenderem na gładki masę. Doprawiamy sokiem z cytryny do smaku, a następnie całość przecieramy przez sitko, tak żeby pozbyć się nasion.
Lody wykładamy na talerzyk, polewamy sosem, ozdabiamy listkiem mięty i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wszystko... roboty tyle co nic, a w restauracji minimum 20 zł. za porcję.
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
Wyglądają cudnie, zaraz sobie takie zrobię:)
OdpowiedzUsuń