Opublikuje się to dopiero w poniedziałek, ale opisać trzeba już. Nasze niedzielne śniadanko. Niby nic specjalnie wyszukanego, ale sposób serwowania znaczy wiele. No i jakie kompozycje fajne można z tego poustawiać.
Potrzebne będzie:
- 4 jaja
- pół szklanki śmietany 30%
- dwie łyżki masła
- dwa tosty
- łosoś wędzony w plastrach
Jaja bełtamy ze śmietaną i smażymy jajecznicę na maśle. Tosta opiekamy w tosterze i - póki jest ciepły - smarujemy masłem. Dzięki temu masło roztopi się i wsiąknie w tosta, sprawiając, że będzie miękki. Po usmażeniu jajecznicę wykładamy na tosty i dekorujemy plastrami łososia.
Przy garach: Tomasz
Pstrykała: Aga
Śliczne, czarujące, zachwycające. Eleganckie i bardzo apetyczne... można by wyliczać dalej! :) Wyglądają przepysznie. Uwielbiam taką elegancję na talerzy:) Mężczyźni potrafią!:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńmiło się to czyta, chociaż akurat w tym przypadku komplement nie do końca zasłużony. Stylizację do zdjęcia robiła Aga i wierz mi, jej mina gdy przeczytała to "mężczyźni potrafią" - bezcenna :)
Usuńpysznie.
OdpowiedzUsuń